Kód produktu: MRK-2022-002
Dostupnosť: Skladom
CHUŤOVÝ PROFIL: čokoláda, oriešky, med
ZLOŽENIE: 100% zrnková káva
ODRODA: 100% arabica
REGIÓN: Minas Gerais
PRODUCENT: Rôzny
VARIETA: Yellow Catuai
SPRACOVANIE: Natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 800 - 1350 m.n.m.
TYP PRAŽENIA: Espresso
48.25€ 53.60€
Bez DPH: 40.21€

Dostupné možnosti

Chuťový profil kávy

O káve

Sul de Minas je najväčší región pre kávu odrody Arabika v Brazílií. Z celkovej produkcie arabiky v Brazílií pochádza 30 % z regiónu Sul de Minas. Táto káva je perfektná na prípravu espressa vďaka svojej sladkosti, žiadnej acidite a perfetknou produkciou krémy. Káva je charakteristická výraznou chuťou po tmavej čokoláde.

 

Zber a pozberová úprava

Sul de Minas väčšina brazílskej kávy sa pestuje na obrovských farmách, ktoré sú postavené a vybavené na mechanický zber a spracovanie, čím sa maximalizuje produktivita. Relatívne rovinatá krajina v mnohých brazílskych kávových regiónoch v kombinácií s vysokými minimálnymi mzdrami viedla väčšinu fariem k tomu, aby sa rozhodla pre tento typ mechanického zberu pred selektívnym zberom.

V minulosti táto mechanizácia znamenala, že zber pásovým spôsobom bol štandardom. Dnešné mechanické kombajny sú však čoraz presnejšie, čo znamená, že farmy môžu pri každom prechode zberať iba úplne zrelé čerešne, čo je dobrá správa pre výberových pražiarov.

V mnohých prípadoch a na menej rovných častiach fariem sa môže použiť zmiešaná forma “ručného mechanizovaného” zberu, kde sa zrelá káva zbiera pomocou aderricadeira – druhu mechanizovaných hrablí, ktoré využívajú vibrácie na zber zrelých čerešní. Medzi kávovníkmi je natiahnutá plachta, aby zachytila padajúcu čerešňu.

S pomocou týchto novších, selektívnejších technológií rastie počet fariem, ktoré sa čoraz viac zaujímajú o kvalitu v šálke – a sú schopné dodávať ju.

Po zbere sa čerešňa zvyčajne suší v tenkých vrstvách na terasách. Pri priamom slnečnom svetle sa čerešňa starostlivo sleduje a často sa prevracia.

 

Vlastnosti
CHUŤOVÝ PROFIL čokoláda, oriešky, med
ZLOŽENIE 100% zrnková káva
ODRODA 100% arabica
REGIÓN Minas Gerais
PRODUCENT Rôzny
VARIETA Yellow Catuai
SPRACOVANIE Natural
NADMORSKÁ VÝŠKA 800 - 1350 m.n.m.
TYP PRAŽENIA Espresso
Štítky: kava, espresso, mrkava,